Η κουζίνα μας

Η φιλοσοφία μας
Η ιδέα μας ήταν να προσφέρουμε στους επισκέπτες της Μήλου μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία με βάση πατροπαράδοτες Ελληνικές συνταγές. Μαγειρεύουμε με πρώτες ύλες από τη γη της Μήλου — πολλές από αυτές βιολογικής, δικής μας παραγωγής. Τα τυροκομικά προϊόντα προέρχονται από ντόπια τυροκομεία του νησιού.
Η γοητευτική ατμόσφαιρα του εστιατορίου με την παλιά ελληνική λαϊκή μουσική συμπληρώνουν την εμπειρία σας στο χώρο μας.
Ελάτε να δοκιμάσετε το αληθινό πρόσωπο της ελληνικής γεύσης — αγνό, απλό, φτιαγμένο με φροντίδα και ψυχή.
Γιατί, τελικά, τα πιο αυθεντικά πράγματα είναι και τα πιο αξέχαστα.

Το Μποστάνι μας
Στο Akrotiri χρησιμοποιούμε τα καλύτερα φρέσκα προϊόντα και για να το διασφαλίσουμε αυτό, έχουμε δημιουργήσει δικό μας μποστάνι στη βόρεια μεριά του νησιού λίγο έξω από τα Πολλώνια.
Καλλιεργούμε όλα τα κηπευτικά λαχανικά και αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας.
Οι καλλιέργειες ακολουθούν τον κύκλο των εποχών και τις φυσικές διαδικασίες της φύσης, χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων και τα προϊόντα μας είναι βιολογικά. Όταν η παραγωγή μας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του εστιατορίου μας, προμηθευόμαστε προϊόντα και από την τοπική αγορά του νησιού.

Ορεκτικά
Μπορείτε να ξεκινήσετε το γεύμα σας με ορεκτικά όπως το Παραδοσιακό Τυροπιτάρι της γιαγιάς
με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο, φέτα, ντόπιο θυμαρίσιο μέλι, λευκό και μαύρο σουσάμι, τα Κεφτεδάκια της μαμάς μια συνταγή της μητέρας του ιδιοκτήτη με φρέσκο δυόσμο, την Αγιορείτικη Μελιτζανοσαλάτα που η συνταγή της προέρχεται από το Άγιο Όρος.
Από τους θαλασσινούς μεζέδες μας κάθε επισκέπτης θα πρέπει να δοκιμάσει το λιαστό μας χταπόδι στη σχάρα που συνοδεύεται ιδανικά με ούζο!

Παραδοσιακά Μαγειρευτά
Ξεχωριστές επιλογές από τα Μαγειρευτά μας είναι ο Μουσακάς, ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Ελληνικής Κουζίνας πού εμείς το μαγειρεύουμε απλά με το παραδοσιακό τρόπο που συνηθίζεται στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά. Το “Κλέφτικο” με ντόπιο αρνάκι ή κατσικάκι ελευθέρας βοσκής σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με πατάτες, ντομάτα, πιπεριά, σκόρδο,
δεντρολίβανο και κεφαλοτύρι.
Τα Γεμιστά με ντόπιες ντομάτες γεμιστές με ρύζι, κουκουνάρι, σταφίδα, φρέσκα μυρωδικά όπως μαγειρεύεται παραδοσιακά στα νησιά των Κυκλάδων.

Φρέσκο Ψάρι και Θαλασσινά
Κάθε μέρα φροντίζουμε να επιλέγουμε τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τους ντόπιους ψαράδες του νησιού, ανάλογα με την εποχή. Αξίζει να δοκιμάσετε το φρέσκο μας ψάρι στη σχάρα, που αναλόγως την εποχή μπορεί να είναι Φαγκρί, Σαργός, Λιθρίνια, Σκορπίνες, Σφυρίδα, Ροφός, Στείρα. κ.α
Τα Καλαμάρια το ψαρεύουμε εμείς οι ίδιοι τη χειμερινή περίοδο από Νοέμβριο έως τέλη Φεβρουαρίου.
Ζητήστε μας να σας δείξουμε τα ψάρια μας και να διαλέξετε το δικό σας φρέσκο ψάρι και να το ζυγίσουμε μπροστά σας.

Κρεατικά στη σχάρα
Για τους λάτρεις του κρέατος εξαιρετικές επιλογές είναι το μαριναρισμένο Χειροποίητο Κοντοσούβλι χοιρινό ή κοτόπουλο.
Το χειροποίητο Μπιφτέκι, το παραδοσιακό Λουκάνικο Μυκόνου και οι Χοιρινές Πανσέτες.

Η κάβα μας
Στην κάβα μας θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες σε κρασιά και μπύρες από μικρά ελληνικά οινοποιεία και ζυθοποιία. Διαθέτουμε επίσης εκλεκτές επιλογές σε ελληνικό τσίπουρο και ούζο.
Όλες οι ετικέτες έχουν επιλεχθεί ώστε να συνδυάζονται αρμονικά με όλα τα πιάτα του μενού μας για να απογειώσουν τη γευστική σας απόλαυση.